Facebook  Blog MBSP  Contact

COACHING

Coaching, in traducere inseamna „antrenament” si se refera la un parteneriat intre un coach (antrenor) si clientul sau al carui scop este atingerea unui obiectiv anume pentru evolutia si cresterea performantei sale, atat in plan profesional cat si individual.

Coaching-ul reprezinta o sinteza a diferitelor metode, teorii, principii si tehnici de succes care sunt preluate din management, dezvoltare personala, psihologie dar si din sportul de performanta.

Coaching-ul este unul dintre cele mai noi curente in mediile de afaceri, dar si in viata personala.
Aparut in urma cu mai mult de 25 de ani si puternic influentat de succesul programarii neuro–lingvistice, coachingul a evoluat ca metoda de dezvoltare personala si este o ramura de consultanta extrem de elevata, foarte apreciata, cu rezultate excelente. Are o viziune eminamente practica si pozitiv orientata spre dezvoltarea potentialului uman.

Tinta coaching-ului este implinirea fiecaruia, ca individ, pe toate planurile: profesional, financiar, afectiv si spiritual. Pentru atingerea acestui scop se are in vedere definirea unor obiective concrete si gasirea celor mai bune si avantajoase cai.

Exista multe tipuri sau sisteme de coaching : coaching eclectic, coaching specific – NLP, neuro-semantica, coaching sistemic, focusing, analiza tranzactionala, coaching informal, coaching bazat pe principii spirituale, etc

1. Business Coaching:

  • executive
  • corporate
  • career
  • leadership - adresate cresterii performantei in plan profesional – de la abilitati de comunicare la cele manageriale, de branding/rebranding personal.


2. Life Coaching

Este adresat vietii personale, avand drept scop dezvoltarea unor relatii mai bune, unei comunicari eficiente cu sine si cu cei din jur, stabilirea unor scopuri intelepte si integrate armonios in viata generatore de satisfactie, echilibru, autocunoastere, autocontrol, sanatate, implinire, iubire.

Coachingul are ca si principiu de baza convingerea ca orice om are in el, in stare latenta, toate resursele necesare atingerii obiectivelor benefice pe care si le poate propune. Opereaza atat cu mintea constienta, cat si cu subconstientul, in functie de tipul si metoda de coaching.
Schimbarea propusa de coaching este una generativa, constructive, motivationala, de descoperire si cunoastere de sine – care opereaza cu abilitati, talente, cunostiinte, cu scopul de a crea ceva calitativ superior.
Coachingul are drept obiective:
1. evolutia constienta
– intelegere, autocunoastere, acceptare, depasirea unor limite
2. atingerea performantei
3. definirea si atingerea nivelului de excelenta personala
Academia MBSP pune accentul pe identificarea resurselor pe care fiecare persoana in parte le are si pe construirea unor strategii care sa permita atingerea telurilor pozitive dorite.

Cu rezultate exceptionale, de coaching pot beneficia si echipele si organizatiile, in diverse ramuri profesionale si aptitudinale.