Facebook  Blog MBSP  Contact

TEAM BUILDING

Academia MBSP stie ca, pentru a fi eficienti, oamenii trebuie sa-si cumuleze eforturile pentru a atinge anumite obiective, deci team building-ul este un instrument business de succes, un proces gandit sa imbunatateasca relatiile si raporturile dintre membrii unui grup pentru depasirea barierelor in atingerea obiectivelor comune.

Aceste relatii dintre membrii grupului pot viza:

  • imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor
  • dezvoltarea abilitatilor de luare a deciziilor
  • prevenirea/gestionarea  conflictelor

Team building inseamna sa construiesti echipe de succes, eficiente, profesioniste, relaxate, proactive si optimiste, cu viziune de viitor.

Necesitatea programelor de Team Building  a aparut ca urmare a unor fenomene ce se manifesta pregnant in mediul de afaceri contemporan:

1. Natura sarcinilor


2. Calitatea deciziilor


3. Asumarea riscurilor


4. Motivarea


5. Nevoia de dezvoltare/invatare


Teambuilding este procesul de motivare a grupului pentru a-si atinge telul. Nu este numai un “event, ci este o “tema” pentru manager si membrii echipei.

Etapele pe care le include teambuildingul ar fi:

  • clarificarea telurilor
  • stabilirea conducerii si a angajamentului fata de teluri in cadrul echipei
  • identificarea problemelor care inhiba echipa sa isi atinga telurile
  • inlaturarea factorilor inhibatori

Teambuildingul poate lua diferite forme, in functie de marimea si natura echipei.

Exemplu: TEAM BUILDING PRIN ARTA

Team building-ul prin arta este o metoda noua  prin care se amelioreaza comunicarea si relatiile profesionale in cadrul oricarei companii sau firme, la toate nivelurile ierarhice , avand ca rezultat cresterea randamentului si eficacitatii respectivei organizatii.

Team building-ul prin arta se realizeaza intr-o atmosfera placuta in care li se permite participantilor sa-si manifeste imaginatia in toate formele ei artistice fara nici o ingradire sub indrumarea unui instructor.

Instructorul este o persoana capabila sa canalizeze si sa anime capacitatea creatoare a fiecarui participant astfel incat acesta sa-si contribuie maxim la realizarea unei teme/activitati  de grup.

Desfasurarea activitatii de Team building poate fi impartita in mai multe etape:

-          Pregatirea spatiului in care se va desfasura team building-ul – materialele necesare:creioane, pensule, culori, hartie,etc.

-          Toti participantii sunt invitati sa ia loc iar instructorul face o scurta prezentare ce contine notiuni de teorie, informatii generale despre culoare si arta in general.

-           De asemenea face si o trecere in revista a ustensilelor si materialelor cu care vor lucra.

-          Comunicarea temei si formarea grupelor.

-          Grupele sunt formate din 4 sau 5 persoane si de obicei se incearca o astfel de impartire incat acestia sa nu fi avut ocazia sa interactioneze foarte mult in cadrul organizatiei in  care lucreaza.

-          Fiecare grupa primeste  o plansa pe care picteaza dupa ce se pun de comun acord asupra ideii iar, daca rezultatul le place foarte mult, pot lua lucrarile cu ei.

-          La sfarsit intindem lucrarile pe iarba si le comentam.

Team building-ul este un factor important in orice mediu business si este orientat pentru a scoate in prim plan ceea ce este mai bun intr-o echipa, pentru a asigura propria dezvoltare, imbunatatirea comunicarii, calitatile de leadership si de a imbunatati abilitatea de a lucra impreuna ca o echipa pentru rezolvarea problemelor.

Organizam evenimente complexe de team building atat indoor cat si outdoor, in locatiile partenere MBSP sau in locatiile dorite de client, cu programe complete si echipe de specialisti din diverse domenii conexe training-ului, coaching-ului si team building-ului.

Pentru noi, Academia MBSP, cel mai important lucru este sa construim echipe de succes, echipe unite si eficiente, sa construim legaturi stranse, durabile si constructive si sa cream business-strategii aplicabile pentru dezvoltarea spiritului de echipa.